Preventivni kardiološki pregledi u nedelju – evo i gde, kad i kako

4. april 2024 – U nedelju 7. aprila, od 8 do 16 časova, biće organizovani pregledi u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije gde će građani moći da urade kardiološke preglede, odnosno EKG, merenje krvnog pritiska i određivanja nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi. Među zdravstvenim ustanovama u kojima će biti pregledi su i domovi zdravlja u Smederevu, Smederevskoj Palanci, Velikoj Plani i Kovinu, a ovo su detalji koje navode u saopštenjima.

Za pregled nije potrebno zakazivanje, navodi smederevski Dom zdravlja u obaveštenju, građani treba samo da dođu u navedeno vreme do zdravstvene ustanove. Pregled se obavlja u Domu zdravlja, a analize krvi u laboratoriji Bolnice.

U Smederevskoj Palanci kardiološki pregled (TA, EKG) biće u Opštoj bolnici Stefan Visoki, a kontrola glukoze u krvi i lipidni status (trigliceridi i holesterol), a uzorkovanje krvi i analize radiće se u Službi za laboratorijsku dijagnostiku Doma zdravlja Smederevska Palanka (prizemlje Rudnik zgrade).

Za obavljanje laboratorijskih analiza potrebno je da najpre dobijete odgovarajući uput od lekara opšte medicine u Domu zdravlja Smederevska Palanka. Uput možete dobiti u petak, subotu i nedelju. U nedelju, 7. aprila, uputi će se izdavati u Službi za zaštitu zdravlja odraslog stanovništva Doma zdravlja Smederevska Palanka, u centralnoj zgradi, u ulici Kneza Miloša br. 4.

Što e Velike Plane tiče, pacijenti moraju imati uput koji mogu uzeti  u nedelju 7. aprila kod dežurnog lekara u Domu zdravlja Velika Plana. Zakazivanje nije potrebno, al laboratorija će raditi do  15 h.

U Kovinu pregledi se obavljaju u Službi opšte medicine, dok se laboratorijske analize vrše u Biohemijskoj laboratoriji Doma zdravlja Kovin. I ovde napominju da nije potrebno zakazivane, baš kao i u ostalim domovima zdravlja.

 Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!